preskoči na sadržaj
UPISI 2021./2022.
UPISI U PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE 2020./2021.

Dragi osmaši....

           Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021.

Učenici se prijavljuju i upisuju u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. elektroničkim načinom putem mrežne stranice www.upisi.hr

 

 

 

Ljetni upisni rok

  Opis postupka   Datum
 Početak prijava u sustav 1.6.2020 
 Početak prijava obrazovnih programa 8.7.2020.
 Završetak prijava obrazovnih programa koji zahtijevaju   dodatne provjere 12.7.2020.
 Provođenje dodatnih ispita i provjera te unos rezultata 13.-16.7.2020. 
 Rok za dostavu dokumentacije redovitih učenika (stručno   mišljenje HZZ-a i ostali dokumenti kojima se ostvaruju  dodatna   prava za upis) 13.7.2020.
  Unos prigovora na unesene osobne podatke, ocjene,         natjecanja,  rezultate dodatnih provjera i podatke na       temelju  kojih se ostvaruju  dodatna prava za upis 20.7.2020.
  Brisanje s lista kandidata koji nisu zadovoljili preduvjete 21.7.2020.
  Zaključavanje odabira obrazovnih programa                               Početak ispisa prijavnica 22.7.2020.
 Krajnji rok za zaprimanje potpisanih prijavnica                   Brisanje s lista kandidata koji nisu dostavili prijavnice
24.7.2020.
 Objava konačnih ljestvica poretka 25.7.2020.
 Dostava dokumenata koji su uvjet za upis u određeni    program obrazovanja (potvrda školske medicine,       liječnička svjedodžba  medicine rada, ugovor o   naukovanju učenika i ostali dokumenti kojima su   ostvarena dodatna prava za upis  Dostava potpisanog   obrasca o upisu u I.razred srednje škole (upisnice) u   srednju školu u koju se učenik upisao 27.-31.7.2020. 
 Objava okvirnog broja slobodnih mjesta za jesenski rok 1.8.2020.
 Službena objava slobodnih mjesta za jesenski rok 12.8.2020.

 

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. dostupne su u četiri publikacije koje su prema tipu učenika podijeljene na:

Primjer bodovanja za školsku godinu 2020./2021. (Primjeri bodovanja uspjeha kandidata iz osnovnoga obrazovanja).

Brošura: "Kamo nakon osnovne škole"

Na mrežnim stranicama CARNeta dostupna je snimka webinara koji je održan na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa učenika u prvi razred srednje škole. Snimka navedenog webinara dostupna je na sljedećoj poveznici: https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/13398

Započele prijave u sustav

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. prve prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju 27. svibnja 2019. godine iza 12:00 sati. 

Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na kojega kandidat želi da mu bude dostavljen SMS s PIN-om. Nakon što zaprimi PIN, kandidat pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene, a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke. 

Sve detaljne informacije oko prijave u sustav imate u Često postavljenim pitanjima i Korisničkim uputama pri dnu ove stranice i u izborniku plutajućih gumbi na lijevoj strani ekrana. U slučaju nepravilnosti u podacima (adresa, ime roditelja, ocjene iz prijašnjih razreda) potrebno se javiti svom razredniku. 

Kandidati izvan redovitoga sustava obrazovanja registriraju se popunjavanjem elektroničkoga obrasca za registraciju na mrežnoj stranici: www.upisi.hr .  Nakon što kandidat potvrdi unesene podatke klikom na gumb "Potvrdi", kandidat je u elektroničkom obliku, kreirao registracijski obrazac koji se automatski šalje kandidatu na e-mail adresu koju je upisao tijekom popunjavanja registracijskog obrasca te Središnjem prijavnom uredu. Nakon primitka obrasca u elektroničkom obliku i provjere osobnih podataka Središnji prijavni ured zaključit će registraciju kandidata slanjem korisničkih podataka SMS-om. Nakon što SMS-om dobiju korisničke podatke, kandidati se prijavljuju na mrežnu stranicu: www.upisi.hr. Detaljan opis svi koraka popunjavanja registracijskog obrasca možete pronaći u publikaciji:  "Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2019./2020.- Idemo u srednju!!! - kandidati iz drugih obrazovnih sustava".

 

Upisi u srednju - kandidati s teškoćama u razvoju

Kandidati s teškoćama u razvoju u razdoblju od 27.svibnja do 10.lipnja 2019. (14,00sati) prijavljuju se Uredu državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tom prilikom roditelji i kandidati iskazuju svoj odabir liste prioriteta prema obrazovnim programima koje je za učenika naveo Hrvatski zavod za zapošljavanje u svom stručnom mišljenju.

Upisnom povjerenstvu Ureda obvezno dostavljate:

  • popunjen Obrazac
  • rješenje Ureda o primjerenom programu obrazovanja u osnovnoj školi
  • stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje
  • Napomene:

  • Redoslijed kojim su obrazovni programi navedeni u stručnom mišljenju HZZ-a ne predstavljaju listu prioriteta.
  • Poredak programa na listi prioriteta ne jamči da će se kandidat uistinu i upisati u obrazovni program koji je naveden kao prvi izbor, jer konačan upis ovisi i o drugim kandidatima s teškoćama, njihovom broju bodova te broju upisnih mjesta, a sukladno Državnom pedagoškom standardu srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja.
  • Kandidati s teškoćama koji na ovaj način ostvare upis u srednju školu, neće se moći prijavljivati u redovnom upisnom roku.
  • Kandidati s teškoćama koji su se prijavili Uredu, ne dostavljaju prijavnicu razredniku.
  • Za sva pitanja molimo da se javite svom razredniku ili Stručno-razvojnoj službi škole.preskoči na navigaciju