preskoči na sadržaj
šk. god. 2020./2021.

VIRTUAL MUSEUM OF FAMOUS BRITISH PEOPLE

 

O PROJEKTU

 

Ove školske godine 2020./2021. učenici osmih razreda sudjeluju u eTwinning projektu pod nazivom Virtual Museum of Famous British People. Prema zamisli učiteljice Engleskog jezika Ane Ujević Bogdan i u suradnji s učiteljicama  Nelom Beronjom i Marinom Pericom, učenici će stare, istrošene stolice preurediti u male muzejske izloške koji će predstavljati poznate osobe iz britanske povijesti, kulture i znanosti.  Dio učenika je izradio infografike- virtualne grafike s informacijama, biografijama i videima o poznatim Britancima koje će u obliku QR koda biti zalijepljene na recikliranim stolicama, dok se dio učenika latio fizičkog posla. Oni su vrijedno izbrusili, prebojali i oslikali stare stolice koje će zabljesnuti u novom ruhu. Tako smo u našem projektu spojili pretraživanje i učenje o velikanima britanske civilizacije, upotrebu engleskog jezika, usvajanje novih digitalnih vještina te upcycling (korištenje starih predmeta na nov način). Stolice će od naredne školske godine krasiti učionicu broj 6 i činiti učenje u našoj školi zabavnijim i lakšim. Učenici će pomoću aplikacije na svojim pametnim telefonima jednostavnim klikom na kod na stolici moći pristupiti informacijama o osobi koja ih zanima. Naći će se tu svakojakih likova: od glazbenih zvijezda Adele i grupe the Queen, do povijesnih ličnosti kao što je Winston Churchill, znanstvenika koji je zadužio svijet Isaaca Newtona do fiktivnih junaka kao što je James Bond.

Sve aktivnosti iz projekta objavljuju se na stranicama platforme eTwinning, a u projektu nam društvo čine škole iz Hrvatske, Italije i Turske.

Učenici koji sudjeluju u projektu su:

IZRADA INFOGRAFIKA: Klara Budimir/Josip Marasović/Petra Novak/Antonija Marija Ujević-8a

Sara Čotić/Gabriela Dilber/Mislav Eremut/Lena Radelja-8b

Elfida Doroci/Filomena Ena Kovačević/Lana Litre Milanović/Duje Lovrinčević/ Ana Sičenica/Nina Šupić/Marta Tabak/Fatijona Zogaj -8c

RECIKLIRANJE STOLICA: Ivan Eremut /Nina Šupić/Duje Lovrinčević/Elfida Doroci/Mateo Perković/Mislav Eremut

Produženi boravak

Priloženi dokumenti:
Jelovnik rujan.pdfŠKOLSKI LIST


Korisni linkovi

Anketa
KOLIKO ČESTO DORUČKUJEŠ?
preskoči na navigaciju