preskoči na sadržaj
Sigurnost na Internetu

 

Štovani  roditelji!

Znate li što Vaše dijete radi na internetu?

Facebook, Twitter, Myspace, Neopets, Miniclip, Guildwars.... vaše dijete vrlo vjerojatno zna za barem neke od navedenih web-stranica, te koristi one koje ga interesiraju. Trebate biti svjesni koje su to, i što radi na njima da bi ga poučili kao sigurno surfati internetom. Ovaj priručnik je pisan jednostavnim, razumljivim jezikom i obiluje praktičnim savjetima. Namijenjen je vama, roditeljima i vašoj djeci te će vam omogućiti da surfanje učinite sigurnijim i zabavnijim! Među ostalim u priručniku možete  čitati o sljedećim temama:

  •       - kako blokirati pristup djeci neprimjerenim stranicama
  •       -10 pravila za roditelje
  •       -10 pravila za djecu
  •       - igre primjerene djeci svih uzrasta
  •        -specijalni internetski preglednici za djecu
  •        -e-mail servisi za djecu
  •        -kako pregledavati history surfanja
  •        -sve o socijalnim mrežama
  •        -rječnik pojmova

Priručnik je rezultat suradnje Večernjeg lista, NetAkademije Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i tvrtke Grejp. Cilj projekta je roditeljima i djeci pružiti osnovne informacije za prepoznavanje i otklanjanje najčešćih prijetnji koje vrebaju na Internetu.

 

           

   

                                                                                                                                        

Sanja Radić,pedagoginja

 

 

 

Zaštitite privatnost na Facebooku

Saznajte o opasnostima kojima se izlažete prilikom postavljanja osobnih podataka i sadržaja na najpopularniju društvenu mrežu te kako podesiti svoj  profil na Fejsu tako da čuva privatnost.

 

Opasnosti Facebooka

Osim što je uvelike promijenila način komuniciranja i povezivanja putem Interneta, društvena mreža Facebook utječe i na naš svakodnevni život. Mreža je donijela mogućnost da jednostavno pratimo čime se bave naši prijatelji, dopisujemo se s njima putem poruka ili chata, postavljamo albume fotografija, glazbu koju volimo, igramo igre u kojima možemo kupiti virtualne predmete, pretplaćujemo se na praćenje obavijesti na profilima poznatih osoba ili političkih stranaka, biramo koga želimo pratiti više, a koga manje itd. 

Međutim, zlonamjerni korisnici su uvidjeli da im Facebook može poslužiti kao platforma za svoje zlonamjerne aktivnosti. Društvene mreže im omogućuju brzo širenje zlonamjernog sadržaja, a pritom osiguravaju određenu vjerodostojnost jer korisnici vjeruju svojim prijateljima. Mnogi korisnici su tehnički neobučeni i nedovoljno upoznati s postojećim prijetnjama. Zbog svega toga je vrlo važno biti upoznat sa svim načinima na koje djeluju napadači, a u tome pomaže čitanje ove brošure.

Produženi boravak

Priloženi dokumenti:
Jelovnik rujan.pdfŠKOLSKI LIST


Korisni linkovi

Anketa
KOLIKO ČESTO DORUČKUJEŠ?
preskoči na navigaciju