preskoči na sadržaj
eTwinning projekti

 

šk. god.  2020. / 2021.    Videokonferencije:  Hallo! Sprich mit mir!

Učenici njemačkoga jezika iz naše škole i OŠ Manuš sudjeluju u eTwinning projektu: Videokonferencije: Hallo! Sprich mit mir!  s ciljem poticanja učenja njemačkoga jezika i razvijanjem govornih vještina kod učenika.

Etwinning projekt su pokrenule učiteljice njemačkoga jezika Anka Marić (OŠ Kamen-Šine) i Tajana Bundara (OŠ Manuš).

Dana 4.12. održana je 1. Videokonferencija, s temom  Upoznavanje, na kojoj su sudjelovali učenici 5. razreda naše škole i OŠ Manuš.

https://padlet.com/ankicam2/dafetwinning

II. Videokonferencija održana je 21.12. s našim učenicima od 6.-8.razred, učenicima  OŠ Manuš i OŠ Žnjan-Pazdigrad.  Učenici su se podijelili u skupine i svaka skupina je trebala pripremiti:

1. prezentaciju svojih članova u skupini

2. jedan digitalni zadatak ili igricu - najčešće je to bio wordwall

3. online čestitku za Božić

Ovo su njihovi radovi:

https://padlet.com/ankicam2/vkz18ovrwb5mci8y  - Weihnachten (padlet.com)

i njihove čestitke:

Weihnachtskarten (padlet.com)

 

 

Od 10. listopada 2017. nastavnica francuskog i njemačkog jezika Anka Marić i njeni učenici francuskoga jezika sudjeluju i ove godine u eTwinning projektu zajedno s još 11  uglavnom srednjih škola: iz Portugala, Španjolske, Italije, još jedna škola iz Hrvatske, IX. Gimnazija iz Zagreba, zatim iz Bugarske i Belgije.

Ovo je inače sedmi po redu eTwinning projekt u kojemu sudjeluju učenici francuskoga jezika.

Cilj projekta je pobuditi kod mladih svijest o kulturnoj različitosti, ali i o sličnostima.

Pogledajte prezentaciju naših učenika za projekt na sljedećoj poveznici: http://bit.ly/prezentacijaucenika

te prezentaciju škole koju je napravila učenica 7. razreda Anđela Blanka Putnik:

http://bit.ly/prezskole

Prednost sudjelovanja u eTwinning projektima je također razvijanje digitalnih kompetencija, jer se ovakvi projekti realiziraju uglavnom pomoću digitalnih alata za prezentaciju, animaciju, infografike, kolaboracijski alati, i sl.

Upravo radimo na pripremi Božićnih čestitki koje ćemo poslati školama sudionicama projekta.

Anka Marić, prof.

Fotografije možete pogledati u Foto-galeriji

eTwinning Projekt – Meine Region- meine kleine Heimatstadt, 2019./2020.

I ove školske godine smo se priključili etwinning projektu u kojemu sudjeluju, osim naše škole i škole iz Grčke, Danske, Italije, Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Turske i Španjolske. U projektu će učenici će pisati i slati čestitke, razglednice , e-mailove na adrese škola sudionica u projektu vezano za teme: Europski dan jezika (9.mj);Božić i Nova godina (12.mj.), Uskrs (3.4.mj), zatim će se predstavljati, predstaviti svoju školu, grad, državu, upoznati ostale s tradicijom u svome mjestu, važnijim kulturnim spomenicima,gastronomiom, i sl..

Cilj projekta je predstaviti svoju školu, mjesto i regiju. Projekt je počeo u rujnu i prvi zadatak je bio obilježavanje europskog dana stranih jezika, a obilježili smo ga plakatom kojega su izradili učenici 8.a razreda na kojemu su izrazi: Dobar dan! Hvala! na nekoliko jezika EU. Drugi korak je predstavljanje učenika na njemačkom jeziku. Učenici njemačkoga jezika iz 8.b,c su se predstavili na njemačkom jeziku pri čemu su koristili web2.0 alate Voki i Thinglink. Zatim slijede aktivnosti predstavljanja škole, mjesta, obilježavanja Božića-tradicija, Uskrsa i ostalih blagdana. Projekt završava početkom lipnja.
Predstavljanje učenika kao i plakat uz obilježavanje Europskog dana jezika možete vidjeti na sljedećoj poveznici: https://padlet.com/ankicam2/ki6mfaod3gvr.  Na sljedećoj poveznici pogledajte kako su se naši učenici 8.-ih razreda predstavili: https://www.thinglink.com/scene/1245650894163279875


Anka Marić, prof. savjetnik

 
preskoči na navigaciju