KISELINE I SOLI U BEZALKOHOLNIM PIĆIMA I PREHRAMBENIM PROIZVODIMA - PROJEKT
Soljenje je tradicionalni način produljenja trajnosti hrane, a i kroz povijest kuhinjska sol bila je prva tvar koja je korištena kao konzervans u prehrambenoj industriji. U projektu „Kiseline i soli u bezalkoholnim pićima i prehrambenim proizvodima“ osmaši su istraživali količinu soli i koje se kiseline dodaje u različite prehrambene proizvode. Suvremene prehrambene navike dovele su do toga da dnevno unosimo u organizam čak pet do deset grama soli više nego što je potrebno ljudskome tijelu. Ovim projektom smo htjeli skrenuti pažnju na to koliko viška soli dnevno unosimo i kako to smanjiti. Također postoje različite vrste kiselina koje dnevno nosimo u naš organizam, a štetno utječu na nas, pr. fosforna kiselina . Naša profesorica nas je na zanimljiv način potakla da prilikom kupovine namirnica pogledamo njihov sastav i tako pridonesemo očuvanju našeg zdravlja.
Učinimo to za svoje zdravlje!
Lucija Vučić
Fotografije pogledajte u Foto-galeriji.
lektira |
Učimo |
Časopisi |
• Bug |
• Drvo znanja |
• National Geographic ... |
• Vidi |
• Prvi izbor |
• Moj planet |
NJEMAČKI JEZIK |
Stranice za nastavnike |
GRAD SPLIT- PRIJATEL... |