preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 3. 2014.

Ukupno: 482142
Korisni linkovi

Vijesti

KISELINE I SOLI U BEZALKOHOLNIM PIĆIMA I PREHRAMBENIM PROIZVODIMA - PROJEKT

Soljenje je tradicionalni način produljenja trajnosti hrane, a i kroz povijest kuhinjska sol bila je prva tvar koja je korištena kao konzervans u prehrambenoj industriji. U projektu „Kiseline i soli u bezalkoholnim pićima i prehrambenim proizvodima“ osmaši su istraživali količinu soli i  koje se kiseline  dodaje u različite prehrambene proizvode. Suvremene prehrambene navike dovele su do toga da dnevno unosimo u organizam čak pet do deset grama soli više nego što je potrebno ljudskome tijelu. Ovim projektom smo htjeli skrenuti pažnju na to koliko viška soli  dnevno unosimo i kako to smanjiti. Također postoje različite vrste kiselina koje dnevno nosimo u naš organizam, a štetno utječu na nas, pr. fosforna kiselina . Naša profesorica nas je na zanimljiv način potakla da prilikom kupovine namirnica  pogledamo njihov sastav i tako pridonesemo očuvanju našeg zdravlja.

Učinimo to za svoje zdravlje!

Lucija Vučić

Fotografije pogledajte u Foto-galeriji.




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Perica   datum: 28. 3. 2022.

LOGO ŠKOLE


Produženi boravak

RASPORED OBROKA SIROBUJA

Područna škola Sirobuja



ŠKOLSKI LIST


Korisni linkovi

Anketa
KOLIKO ČESTO DORUČKUJEŠ?








preskoči na navigaciju